Het groot terrorisme topic

Het forum bedoeld voor serieuzere zaken.
Niet serieuze zaken gaan zo "Algemeen Gebabbel" in!
Plaats reactie
The_Return_Off
Moderator
Moderator
Berichten: 943
Lid geworden op: 16-11-05 00:53

Het groot terrorisme topic

Bericht door The_Return_Off » 09-10-06 07:59

Het groot terrorisme topic:
Over alles wat met terrorisme te maken heeft.

Maar voornamelijk jouw mening:
- is de angst terecht?
- wat doet de overheid goed en fout?
- is het te voorkomen en hoe?
enzovoorts.

Er is 1 hoofdregel: onderbouw je mening!

-------------------------

De reden waarom ik dit topic open heeft te maken met 2 posters die ik bij Amsterdam CS zag hangen. Het waren die posters van de overheid waarmee ze hun 'terrorismebestrijding' promoten en de burger proberen te betrekken hierin.

Over de posters waren nieuwe teksten geplakt zoals: 'ik vind alles verdacht. Klinkt als een psychische klacht' en 'pakketje gevonden? Breng hem naar gevonden voorwerpen'. En dit schetste perfect mijn kritiek op het hele beleid van de overheid: de angstzaaiing en promotie van paranoide gedrag van de overheid. In plaats van de oorzaak aan te pakken - de onverdraagzaamheid tussen de culturen en de radicalisering aan beide kanten - pakken ze alleen een van de gevolgen aan en wel op zo'n manier dat de oorzaak alleen maar versterkt wordt. Het is niet zozeer dweilen met de kraan open maar meer het opendraaien van een dichte kraan tijdens het dweilen van een droge oer.
De overheid is steeds bezig een nonprobleem te verheffen tot een probleem en is te veel bezig met de waan van de dag. Alweer geeft de overheid aan hoe gevoelig deze is voor de media. De afgelopen tijd is er weinig in het nieuws geweest over terrorisme en de overheid is er gelijk erg stil over.
Each of us has been endowed with reason, and it is our right, as well as our responsibility, to exercise it.

"Leder beredenederen" - Meneder de Beder.

Gebruikersavatar
pietvanvliet
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7870
Lid geworden op: 20-10-02 16:09
Locatie: Het niets

Bericht door pietvanvliet » 09-10-06 18:59

Waarschijnlijk laait de terreurcampagne nu weer op. Met dank aan de Noord-Koreanen die het een goed idee vonden om kernproeven te gaan houden. Raar eigenlijk dat ik niemand van Greenpeace gehoord heb. Hypocriete hufters... Wel de Fransen pakken (dat was top, daar niet van), maar zodra er een regime dat je echt te grazen neemt (want een bom op een schip waar op dat moment officiëel niemand aanwezig is telt niet, ookal verzopen er twee) met kernbommen gaat gooien zijn ze niet thuis.

Op een of andere manier schijnen Aziatische volkeren niet te snappen dat wij heel erg ons best gedaan hebben om de wereld te overheersen en dat dat ons toch aardig is gelukt. Uitvloeiend voordeel (voor ons dan) is dat wij als westerse wereld het sterkste jongetje in de straat zijn (niet per definitie het slimste, kijk maar naar de VS) en dat de andere kinderen dan ook vooral volgens onze regels moeten spelen.

En de belangrijkste regel lijkt te zijn: "als je ook een stuk van de koek wilt, dan slaan we je op je bek".

Kim Yong Il wil ook een stukje van de koek en vindt daarom dat hij hetzelfde speelgoed mag hebben als dat waarmee wij de rest van de straat onze wil op leggen.

Opzich een slim plan. Niet zo slim is het om de grotere kinderen boos te maken als je zelf Calimero bent en vaak (lees: altijd als het er opaankomt) bescherming zoekt achter de rug van een grote broer (lees: China) die toevallig hetzelfde speelgoed heeft als de grote kinderen. Grotere broers zijn het ook wel eens zat om altijd de vuile klusjes voor de kleintjes op te knappen (Want ik heb de Chinezen in het politbureau niet zo hoog zitten dat ze volgens mij kunnen bedenken dat het niet echt heel slim is om met deze wittehuiscowboy te gaan knokken).

Dus nu heeft Kim een probleem.

Er is alleen dikke kans dat deze fijne man met zijn bijzonder evenwichtige persoonlijkheid (grapje!) van zijn probleem ons probleem gaat maken. Niemand die hem tegenhoudt om zijn kernzooi te verpatsen aan de zoveelste zelfmoordnono en dat is weer koren op de molen van onze 'contraterreurmachine'.

Als het er niet is, dan is er altijd wel een gek die het zo kan maken. Niet dat de overheid echt helemaal adequaat reageert op een mogelijke dreiging, maar voor onze Haagse vrienden is het altijd beter om een klein beetje veel te overdrijven, dan om achteraf nagewezen te worden omdat er te weinig gedaan is om een aanslag te voorkomen. Als de fijne jongens en meisjes van de oppositie (scheißegal welke partij of vleugel, ze zouden het allemaal doen) het niet doen, dan hebben we altijd Pauw en Witteman nog.
Later is allang begonnen.
_________________
One day I'll raise again, and write something eternal then

Gebruikersavatar
pietvanvliet
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7870
Lid geworden op: 20-10-02 16:09
Locatie: Het niets

Bericht door pietvanvliet » 12-11-06 14:46

We gaan er allemaal aan!

NU.Nl schreef:'Al-Qaeda plant kerstaanslagen in Europa'

Uitgegeven: 11 november 2006 15:27
Laatst gewijzigd: 11 november 2006 18:44
NEW YORK - Het terreurnetwerk al-Qaeda van de Saudische topterrorist Osama bin Laden zou aanslagen plannen met de feestdagen in Europa. Volgens de Amerikaanse televisiezender CBS zouden trein en vliegverbindingen de voornaamste doelen zijn. Het station baseert zich op bronnen binnen diverse inlichtingendiensten, Arabische diplomaten en de Pakistaanse geheime dienst.

De organisatie trekt voor de komende acties buitenlandse strijders terug uit Afghanistan. De terugtrekking is al zes maanden aan de gang. De strijders dragen hun taken over aan de Taliban en keren huiswaarts. Opgepakte verdachten repten van mogelijke acties niet alleen in Europa maar ook tegen oliedoelen in Arabische landen.

Heathrow

"Een verdachte verklaarde dat de plannen voor een herhaalde Heathrow-aanslag klaar zijn. Het is nu zaak actie te ondernemen", aldus een hooggeplaatste functionaris tegen CBS. "Het lijkt erop dat al-Qaeda de druk op Europa opvoert."

Terreurkenner Rohan Gunaratna vindt de terugtrekking van al-Qaeda-strijders uit Afghanistan niet vreemd. "We geloven dat vandaag de dag Arabieren veel waardevoller zijn voor Bin laden als ze in hun vaderland actief zijn, en dan vooral in het Midden-Oosten om Westerse doelen aan te vallen. Daarom hebben we een verschuiving gezien in het denken en de strategie van al-Qaeda om leden aan te moedigen Afghanistan en Pakistan te verlaten."


Gelukkig is kerstmis na de verkiezingen.
Later is allang begonnen.
_________________
One day I'll raise again, and write something eternal then

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast