Some Serious Shit Policy

Het forum bedoeld voor serieuzere zaken.
Niet serieuze zaken gaan zo "Algemeen Gebabbel" in!
Gesloten
Gebruikersavatar
pietvanvliet
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7870
Lid geworden op: 20-10-02 16:09
Locatie: Het niets

Some Serious Shit Policy

Bericht door pietvanvliet » 24-01-06 15:23

<h2>Inhoud</h2>
<a href="#1">Onderwerpen/Reacties/Meningen plaatsen</a>
<ul>
<li>Openen</li><li>Onderbouw je post/mening</li><li>Bronvermelding</li><li>Kritiek</li>
</ul>

<a href="#2">Taalgebruik</a>
<ul>
<li>ABN</li><li>Interpunctie</li><li>Smilies</li>
</ul>

<a href="#3">Omgangsvormen</a>
<ul>
<li>Behandel elkaar netjes</li><li>Trolling/Flaming</li><li>Meningsverschillen</li><li>Modje spelen</li>
</ul>

<a href="#4">:? Wat hoort in SSS?</a>
<a href="#5">:? Wat hoort in N&P?</a>
<a href="#6">:? Wat hoort er absoluut <u>niet</u> in SSS of N&P?</a>
<a href="#7">Eerste hulp bij overleden onderwerpen</a>
<a href="#8">:? Waar moet ik heen voor Klachten/Vragen/Opmerkingen/Ideeën?</a><a name="1"></a><strong>Onderwerpen/Reacties/Meningen plaatsen</strong>
<ul>
<li><u>Openen</u></li>Open een topic alleen als anderen er ook iets aan hebben en open niet voor ieder klein dingetje een nieuw topic, maar in plaats daarvan een omvattend topic waarin soortgelijke zaken ook in terecht kunnen. (dus 'Dieren in nood' in plaats van 'het katje van mevrouw De Vries zat vast in de boom').<li><u>Onderbouw je post/mening</u></li><br>Doorgaans is het verstandig om je mening te onderbouwen. Zonder onderbouwing valt er weinig te discussiëren. Zorg er wel voor dat je een echte onderbouwing met echte argumenten gebruikt, zoals redeneringen, studies, voorbeelden of citaten. Je gebruikt de argumenten om je 'gelijk' te ondersteunen en de anderen van jouw gelijk te overtuigen.<br><br>Autoriteits-Argumenten als "Zo staat dat in de bijbel" of "Die-en-die zegt zus-en-zo" werken meestal niet omdat ze niet echt getuigen van een eigen mening, maar van kuddegedrag. Daar komt bij dat Autoriteits-Argumenten helemaal niet werken als de andere de autoriteit niet erkent. Je maakt geen indruk op een atheïst door te zeggen dat "het in de bijbel staat"<li><u>Bronvermelding</u></li><br>Als je er bronnen bijhaalt of je discussiepartner vraagt daarom, kom dan ook aanzetten met algemeen geaccepteerde en onafhankelijke bronnen En dus niet "dat las ik op «Vul hier een forum in»". Andere fora zijn <u>geen</u> goede bron, om de simpele reden dat daar zo een beetje iedereen al dan niet genuanceerd nieuws kan spugen. Haal dan liever het officiële nieuwsbericht aan. <li><u>Kritiek</u></li><br>Discussies bestaan bij de gratie van twee of meer mensen die het (een beetje) oneens zijn. Aanvaard kritiek op jouw mening en ga niet wild om je heen schoppen. Probeer het te weerleggen of ervan te leren.<br>Speel je kritiek niet op de man. Een opmerking als "maar daar weet jij toch niks van", heeft niets met kritiek te maken. Verwar kritiek niet met een flame.
</ul>

<a name="2"></a><strong>Taalgebruik</strong>
<ul>
<li><u>ABN</li></u><br>Het gebruik van algemeen beschaafd Nederlands wordt gewaardeerd.<li><u>Interpunctie</li></u><br>We verwachten echt niet dat je een literatuurprijs gaat winnen voor je proza, maar wel dat je een stukje post dat een beetje leesbaar is voor anderen.<br>Dus hopen wij op: komma's, punten en hoofdletters op plaatsen waar ze horen, alinea's en alle andere dingen die je tijdens je lessen Nederlands hebt moeten leren. Je schrijft jouw stuk voor anderen die je wilt overtuigen, zorg er dan tenminste voor dat de anderen het kunnen lezen.<li><u>Smilies</li></u><br>Wees voorzichtig met het gebruik van smilies. Ze zijn leuk, dat weten we, maar je wordt doorgaans niet echt serieus genomen als je een reactie plaatst die vol zit met die dingen.<br><br>Smilies waarvan we graag zien dat ze binnen SSS en N&P zo min mogelijk worden gebruikt zijn: <br> :Z :z :O :^ 8)7 |:( en :r <br>Meestal zijn die smilies namelijk niet aardig bedoeld.
</ul>

<a name="3"></a><strong>Omgangsvormen</strong>
<li><u>Behandel elkaar netjes</li></u><br>Niemand zit te wachten op een onaangename sfeer binnen de fora.<br><br>Iedereen verwacht dat hij of zij met respect behandeld wordt, dus behandel anderen zoals jezelf behandeld wilt worden, ook al ben je het niet met die ander eens.<li><u>Trolling/Flaming</li></u><br>Dit zijn de discussieonderdelen van That's Me, we verwachten dan ook dat je serieus met elkaar in debat gaat. Uitlokking (trolling) en het plaatsen van flames is niet toegestaan.<blockquote><i>:? Wat is een flame?<br>
Een flame is bedoeld om iemand anders te beledigen, kleineren of belachelijk te maken. Je kunt zelfs een doorgaans acceptabele opmerking tot flame degraderen door de context waarin je de opmerking maakt. Zo kan een normale opmerking in een vijandige post worden aangemerkt als een flame.</i></blockquote><li><u>Meningsverschillen</li></u><br>Als er in een onderwerp een meningsverschil is houdt dat dan binnen het topic. Ga niet in andere subfora mensen afkraken, omdat zij toevallig in een topic een andere mening hadden dan jij.<li><u>Modje spelen</li></u><br>Het gebeurt nog wel eens dat er mensen zijn die vinden dat de richtlijnen niet voor hen gelden en een onderwerp starten dat niet in SSS of N&G hoort, of komen met een vraag die al eens gesteld is.<br><br>Verre van briljant, maar het kan gebeuren. Veel vervelender is dat er altijd mensen zijn die er een sport van maken om te reageren met een zo bot mogelijke opmerking.<br><br>Reacties die ook maar lijken op: "Gebruik de zoekfunctie, sukkel" of "UTFS" (use the fucking search) zijn niet bepaald constructief, ze zijn zelfs irritanter dan het niet lezen van een policy of het niet gebruiken van de search Laat die onzin dan ook achterwege.
</ul>

<a name="4"></a><strong>:? Wat hoort in SSS?</strong>

Dingen die mensen aan het denken zetten. Dat kan van alles zijn, zolang je het voor anderen maar interessant zijn.
Een losse mededeling leidt doorgaans niet tot een interessante discussie, dat geldt ook voor een niet onderbouwde reactie. Uitroepen als "Dat vind ik ook" staan leuk als postcount, maar zeg er dan even bij waarom je dat ook vind.

<a name="5"></a><strong>:? Wat hoort in N&P?</strong>
<ul>
<li>Items met een nieuwswaarde of met betrekking op de politiek. Dat verklaart ook waarom 'nieuwsitems' van N&P naar SSS verplaatst worden, gewoon omdat de nieuwswaarde van het onderwerp zover is gedaald dat het geen nieuws meer is. Breng die onderwerpen dan wel op een zo interessant mogelijke manier, dat verlaagt de drempel voor de mensen die geen nieuws of politiek volgen omdat ze het saai vinden</li><li>Jouw mening over onderwerpen die zijn aangekaart in het nieuws en in de politiek, of alternatieven voor het huidige beleid. Gemotiveerd natuurlijk. Omschrijf in je openingspost duidelijk en in eigen woorden waar het topic over gaat en waar het niet over gaat. Het refereren naar de titel of een gequote nieuwsbericht met 'wat vinden jullie hiervan' volstaat niet als openingspost. Een toelichting van de stelling en/of de situatie (indien het gaat over een nieuwsbericht bijvoorbeeld) is belangrijk, alsmede wat je wilt weten van de genen die willen posten.</li>
</ul>

<a name="6"></a><strong>:? Wat hoort er absoluut <u>niet</u> in SSS of N&P?</strong>
<ul>
<li>Dingen die in zoverre persoonsgerealteerd zijn dat ze beter in anderen onderdelen een plaats kunnen krijgen. </li><li>Onderwerpen die flamegevoelig zijn, of waarvan je kunt zien aankomen dat ze binnen de kortste keren ontsporen. Uiteindelijk worden die onderwerpen altijd persoonlijk.</li><li>Onderwerpen die een regelrechte aanval op personen zijn.</li><li>Halve persoonsvereringstopics zoals: 'Pim Fortuyn was tha man!' of 'Wie is de lekkerste politicus/politica?'</li><li>onderwerpen die wel serieus zijn, maar betrekking hebben op een onderwerp waar een ander subforum ook aandacht aan besteedt (zoals muziek, film, poetry of sport).</li><li>Me-Too reacties.</li><br> Leuk dat jij hetzelfde vind als anderen, maar zonder motivatie zijn die reacties volkomen nutteloos. Laat ze dan ook achterwege. Let er wel op dat ultra korte reacties vaak als Me-Too worden aangemerkt<li>Het doelloos citeren van anderen</li><br>Citeren om het citeren doe je maar ergens anders. Het is niet nodig om een hele serie mensen die elkaar citeren op te voeren en er dan een regeltje onder te zetten.
</ul>

<a name="7"></a><strong>Eerste hulp bij overleden onderwerpen</strong>
Overleden onderwerpen zijn onderwerpen waarin gedurende twee of meer maanden niets meer in is geplaatst. Deze onderwerpen zijn nog gewoon open omdat ze niet zijn ontspoord en er best wel eens nieuwe ontwikkelingen kunnen zijn. Als je een dood draadje omhoog schopt, wees je er dan van bewust dat er weinig interesse bestaat in het onderwerp, of dat men er vanuit gaat dat de eigen standpunten en die van de anderen duidelijk zijn.

Als je een dood draadje omhoog schopt, doe dat dan alleen omdat er, volgens jou, nieuwe inzichten of feiten bekend zijn of omdat jouw mening nog niet voldoende is belicht c.q. niet duidelijk naar voren is gekomen. Zet die nieuwe ontwikkelingen of jouw mening dan wel duidelijk uiteen en kom niet met een slap verhaaltje van een regel of drie zonder enige onderbouwing. Dan maak je namelijk geen vrienden.

<a name="8"></a><strong>:? Waar moet ik heen voor Klachten/Vragen/Opmerkingen/Ideeën?</strong>

Daarvoor kun je mailen naar het aangewezen Crewlid voor het betreffende forum. Voor SSS en N&P kun je voorlopig bij PietvanVliet terecht.

Je kunt contact opnemen via mijn <a href="http://www.thats-me.nl/show.php?id=5" Target="_Blank"><u>profiel</u></a> of via <A HREF="mailto:pietvanvliet@thats-me.nl">E-mail</A>
Later is allang begonnen.
_________________
One day I'll raise again, and write something eternal then

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast