Het hoe en wat in Algemeen gebabbel (Policy)

Het gezelligste forum van That's Me. Houd het dus ook gezellig! Het is niet de bedoeling dat je hier volstrekte onzin plaatst. Onzin wordt direct verwijderd.
Gesloten
Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8018
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Het hoe en wat in Algemeen gebabbel (Policy)

Bericht door Arjen » 12-11-03 21:57

Welkom in Algemeen Gebabbel!

Welkom! Voor je iets gaat posten in Algemeen Gebabbel zijn er een aantal dingen die je moet weten, om het voor de jou en je medegebruikers wat gemakkelijker te maken. In dit sticky topic staat alles waar je rekening mee moet houden als je hier een topic wilt openen of een reactie wilt plaatsen. Hou er even rekening mee, dan blijft het hier gezellig en overzichtelijk

Wat hoort er in Algemeen Gebabbel?

In geblaat zetten we eigenlijk alles neer wat niet echt relevant is om te doen of eigenlijk uberhaupt te weten, maar wat wel errug leuk is om te weten :) Zorg wel ff dat je zeker weet dat je onderwerp niet in een ander topic thuis hoort, dan weet je ook zeker dat je het goede publiek bereikt.

Een topic openen in Algemeen Gebabbel

Als je een topic wilt openen in Algemeen Gebabbel dan zijn daarvoor een aantal dingen die je eerst moet weten:

Kijken of het mag
Controleer of je onderwerp in Geblaat wel toegestaan is. Het is niet de bedoeling dat er enigszins discriminerende dingen worden vermeld en zorg ook dat het in elk geval wel iets is wat algemeen is, dus iets als "Ik vind zwart een domme kleur" is dus niet de bedoeling.

Niet zonder toestemming:
Er verschijnen er veel te veel zonder enig relevant nut en vaak reageren er mensen 10x in zo'n topic. Voor aanvraag stuur je ff een prive naar mij via that's me. Dit geldt voor de volgende type topics:
- Sommatie topics
- Spel topics

Duidelijke topictitel
Neem een duidelijke topictitel. Erg belangrijk, omdat men dan in een oogopslag kan zien waar het om gaat in je topic. Neem dus geen wazige topictitels.

Taalgebruik
We verwachten van jullie dat je normaal Nederlands taalgebruik hanteert in de topics. Gebruik interpunctie, grammaticale correctheid en witregels om je topic netjes en overzichtelijk te houden. Je zal op deze manier ook netter behandeld worden en je vermijdt opmerkingen als "Sorry zo kan ik dit niet lezen, leer eens typen!".

Reageren in Algemeen Gebabbel

Om het niveau in Algemeen Gebabbel een beetje op peil te houden hebben we graag dat je rekening houdt met de volgende dingen als je een reactie plaatst in Algemeen Gebabbel.

Ontopic

Is je reactie wel ontopic? "Hey wat een vet icon heb je!" voegt natuurlijk weinig toe aan een topic. Offtopic zaken BIJ een nuttige reply melden mag natuurlijk wel, als je een goede reply neerzet en daaronder vermeldt dat de topicstarter trouwens een vet icoon heeft, is dat geen probleem.

Nuttig

Is je reactie wel nuttig? Het is natuurlijk moeilijk om nuttig te reageren in een nutteloze topic, maar probeer het toch zoveel mogelijk. Lees de startpost en de thread, voordat je iets post. Als je niet kan helpen, reageer dan ook niet.

GEEN Slowchat

Het forum is niet bedoeld als chat server, daarvoor hebben we nu een echte chatserver op http://irc.thats-me.nl Probeer je daar wel een beetje aan te houden, op het ogenblik zijn er erg veel topics die alleen maar gesprekken bevatten die niet eens meer slaan op het originele bericht.

Citaat/Quoten

Een citaat opnemen is natuurlijk heel handig als je reageert in een topic dat best populair is. Hierdoor voorkom je dat anderen jouw reactie niet begrijpen. Het zogenoemde quoten is daar voor de meest handige optie. Let er wel op dat je, als je met degene een discussie start niet vervalt in een spelletje Quote de quote met een quote van de quote met een quote.

Als er in jouw bericht meer dan drie quotes staan, haal de overigen dan weg en laat de binnenste alleen drie puntjes bevatten. dat leest een stuk eenvoudiger.
Voorbeeldje:
gebruiker3 schreef:
gebruiker2 schreef:
gebruiker1 schreef:...
Reactie op gebruiker 1
reactie op gebruiker 2
jouw reactie

Mocht je toch nog andere vragen hebben of als iets niet duidelijk is, stel ze dan middels een privé berichtje, daar krijg je vaak zsm reactie op!
Laatst gewijzigd door Arjen op 09-12-03 09:16, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8018
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 12-11-03 23:45

Wat als iemand zich hier niet aan houd?

Meld het bij de crew door een report te maken. Dat kan door op de Afbeelding knop te drukken en het forumuliertje in te vullen. Let op, hiermee rapporteer je 1 enkele post. Gaat het om een heel topic, meld dat dan duidelijk of rapporteer de openingspost.
Laatst gewijzigd door Arjen op 10-06-06 18:11, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8018
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 10-06-06 18:15

"Wat als iemand zich hier niet aan houd?" stukje aangepast.

Topic gekaapt van BladE, die is er niet meer.

Gebruikersavatar
pietvanvliet
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7870
Lid geworden op: 20-10-02 16:09
Locatie: Het niets

Bericht door pietvanvliet » 12-07-06 21:17

En omdat er nog moeite is met romeinse cijfertjes:

lijstje!
Later is allang begonnen.
_________________
One day I'll raise again, and write something eternal then

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten