Koken met That's me!

De naam zegt genoeg!
Gesloten
Gebruikersavatar
Gerwin
Postmaniak
Berichten: 4962
Lid geworden op: 06-08-03 19:23
Locatie: Merean

Koken met That's me!

Bericht door Gerwin » 25-10-06 22:10

Hay

mischien een idee om een soort van online studenten kookboek te maken?
als in dump hier je meest lekkere en snelle en goedkope gerechten.

Ik zal aftrappen met:

Broodje Sate
Balletjesprut


Broodje Saté

Voor 4 personen. Bereidingstijd 15 min. Voedzaam: aan 1 broodje heb je niks :P

Wat heb je nodig:
 1 ui, gesnipperd (Leef je uit met het hakmes zeg maar)
 1 el zonnebloemolie
 1 rode paprika in stukjes (zie ui)
 1 bakje Johma kip-sate salade a 200gr (geel bakje met kip en smurrie derop)
 1 bosui, in ringetjes (zie gewoon de ui uitleg)
 8 witte bolletjes (alhoewel er 6 in een goedkope zak zitten)
 75 gr taugé (witte sprietjes. Wel ff wassen anders zit je op zand te kauwen)


Bereiding:

1. Pak een schone pan. (of was er 1 af) het beste is een hapjes pan. Koekenpan wil denk ik ook nog wel maar die is lastiger schoon te maken.
2. Doe de olie in de pan en stook het goed op.
3. Zet het gas op halfvol. Gooi de uien in de pan. En wacht totdat ze “gefruit” zijn. (5min ongeveer)
4. Gooi de paprika nu ook in de pan en bak het 5 min mee. Gooi hierna de Johma kip-sate + rest van gezonde groenvoer.
5. Snijd de broodjes open.
6. Verdeel de taugé over de broodjes en verdeel de satéprut er overheen.

Eet smakelijk.


Balletjesprut.

Voor 4 personen. Bereidingstijd 30-60 minuten. Voedzaam gehalte: normaal tot hoog.

Benodigd:

 Gehakt (400 gram) Gewoon 100 gram per persoon
 Boter
 Gyroskruiden (Je weet wel dat zit er ook in gyros van de shoarma tent)
 Klein rond/smal blikje met sperzieboontjes (voor het gezonde enzo)
 Groot/dik blik perziken (want perziken zijn goed)
 Juspoeder (echte jus gaat niet werken)
 Rijst (bijna vergeten :P)


Hoe doen we dat?



1. Kijk hoe de rijst klaar moet worden gemaakt en doe dat terwijl je onderstaande dingen uitvoert.
2. Doe het gehakt in een bak. Mik de gyros kruiden er door naar smaak.
3. Pak een hapjespan (of was er 1 af) gooi hier wat boter in en mik het gehakt er in.
4. Bak de gehakt rul (dan heb je zeg maar geen aan elkaar plakkende stukken gehakt)
5. Giet de sperzieboontjes af. (Dekseltje los maken zodat hij nog 1 kant beetje vast zit. Vinger op de bovenkant en blikje omdraaien. Wat nou vergiet nodig)
6. Boontjes bij het gehakt gooien.
7. Perzik blik open maken en sap in de pan doen.
8. De perziken in kleine stukjes hakken. En die ook in de pan gooien.
9. Gooi er nu nog wat jus poeder bij tot het er een beetje eetbaar uitziet.

Eet smakelijk


Ik zal zo nog Kipfilet met perzik toevoegen.

En nu jullie. :+
Doet dingen voor Radio & TV

Gebruikersavatar
Idiotheque
Moderator
Moderator
Berichten: 17443
Lid geworden op: 26-04-03 07:15
Locatie: 010

Bericht door Idiotheque » 25-10-06 22:11

Ja maar geeeeeeeeerwiiiiiiin er is al een receptentopic! Weliswaar een oudje, maar hij bestaat nog :P

Gebruikersavatar
Gerwin
Postmaniak
Berichten: 4962
Lid geworden op: 06-08-03 19:23
Locatie: Merean

Bericht door Gerwin » 25-10-06 22:12

Idiotheque schreef:Ja maar geeeeeeeeerwiiiiiiin er is al een receptentopic! Weliswaar een oudje, maar hij bestaat nog :P


niet gezien :+

en ik ben lui dus open een nieuwe :P
Doet dingen voor Radio & TV

Gebruikersavatar
LeBlond
Donateur
Donateur
Berichten: 8387
Lid geworden op: 25-10-03 23:56
Locatie: 020.

Bericht door LeBlond » 25-10-06 22:13

er bestaat een recepten topique ergens. (dead and buried :p ) .

Ik knal hier nog wel eens Kip met pestosaus neer , een favoriet in 'hotel woltinge' :7 nu even niet, ik kijk nu DBZ B)
Why is a raven like a writing desk?
Bij weinig hoofdpijn neem ik Paracetamol van 0.30€. Bij zware hoofdpijn van 1.20€.
Your days are numbered, and so are mine.
Watch out for the silent killer! DHMO!

Gebruikersavatar
Idiotheque
Moderator
Moderator
Berichten: 17443
Lid geworden op: 26-04-03 07:15
Locatie: 010

Bericht door Idiotheque » 25-10-06 22:16

Doe toch maar wel gewoon in het oude topic, anders wordt het allemaal te verwarrend en overbodig. Hij staat nog gewoon op de 1e pagina van de index van Lichaam & Gezondheid.

There you go then.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast