Buma Nieuws

Van computers tot stereotorens...
Webdesign & meer is hierheen verhuisd, dus ook alle internet zaken!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
pietvanvliet
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7870
Lid geworden op: 20-10-02 16:09
Locatie: Het niets

Buma Nieuws

Bericht door pietvanvliet » 08-09-06 15:32

Zoals bekend ben ik geen groot fan van initiatieven als BREIN en BIG (in de officiële vorm natuurlijk, Branden Is Goedkoper). Buma Stemra is ook zo'n club en heeft als extra handicap dat ze Jerney Kaagman betalen.

Buma verdient dus sowieso al medelijden. Komt bij dat ze een aantal goede initiatieven voor de industrie hebben opgezet en dat Buma ook actief is als sponsor van festivals (zoals het North Sea Jazz).

Buma is altijd fel tegenstander geweest van het illegaal verspreiden van muziek voor commerciële doeleinden in het algemeen en verspreiden van illegale muziekdragers in het bijzonder. Iedereen die muziek te gehore brengt of laat brengen buiten familie of vriendekring kan rekenen op een nota van Buma.

Nu komt Surf2Music met een uitwisseldienst die de zegen heeft van Buma Stemra en moet gaan concurreren met 'gratis' aanbieders.

NU.Nl schreef:Downloaden tegen vast bedrag per maand

Uitgegeven: 8 september 2006 12:09
Laatst gewijzigd: 8 september 2006 15:05
Nederland is een nieuw muziekinitiatief rijker. Via Surf2Music kunnen muziekliefhebbers via een vast bedrag per maand onbeperkt muziek downloaden. Studenten betalen hiervoor 9 euro per maand.

Surf2Music.nl is een initiatief van E-Media Solutions en Surfspot, een online ict-winkel voor studenten. Surf2Music pakt de zaken voortvarend aan, gezien de afspraken met Buma Stemra.

De auteursrechtenorganisatie stond tot voor kort huiverig tegenover initiatieven die tegen een vast bedrag per maand onbeperkte downloads aanbieden, maar vaart inmiddels een andere koers. Surf2Music is in Nederland de eerste dienst die hiervan kan profiteren. In de VS zijn er overigens al diensten die volgens een vergelijkbaar model werken, zoals Rhapsody.

Niet op cd

Er zijn twee verschillen pakketten bij Surf2Music. Met het goedkoopste abonnement kan de muziek alleen gestreamd worden, terwijl Surf2Go de mogelijkheid biedt om de nummers ook op de pc te bewaren. Overigens wordt er wel gewerkt met drm (DRM 10), zodat het branden op cd wordt geblokkeerd. De muziek overzetten naar een mp3-speler mag weer wel.

Studenten betalen voor dit abonnement 9 euro per maand. De dienst wordt echter naar verluidt ook beschikbaar voor niet-studenten. Naar verwachting gaat dit zo'n 15 euro kosten.


Het lijkt erop dat dat Buma Stemra definitief de handoek heeft geworpen wat het downloaden betreft. Na het keihard verbieden gaan ze het nu reguleren.

Wat ik dan weer niet begrijp is dat ze weer zo gaan hangen aan 'beveiliging' het enige dat 'beveiliging' inhoudt is dat muziekbestanden niet direct, maar na een dag of twee op CD en in het illegale circuit verkrijgbaar zijn.
Later is allang begonnen.
_________________
One day I'll raise again, and write something eternal then

Gebruikersavatar
Arie
Postmaniak
Berichten: 18457
Lid geworden op: 12-09-03 16:24
Locatie: Rotterdam
Geslacht:

Re: Buma Nieuws

Bericht door Arie » 24-05-09 12:49

Sterf.

Gebruikersavatar
Muisje
Donateur
Donateur
Berichten: 11222
Lid geworden op: 13-09-03 14:35
Locatie: Lommel
Geslacht:

Re: Buma Nieuws

Bericht door Muisje » 24-05-09 13:35

Zeg Lilian, dat is ook niet aardig he. :')
This will all make perfect sense someday.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast