Opera 9 en Acid2

Van computers tot stereotorens...
Webdesign & meer is hierheen verhuisd, dus ook alle internet zaken!
Plaats reactie
Psyed

Opera 9 en Acid2

Bericht door Psyed » 14-03-06 18:25

Misschien al door jullie gelezen, maar toch noemenswaardig.

Opera is, met de aanstande versie, de tweede browser die de Acid 2 test foutloos door komt. De eerste browser was Safari in MacOS X.

Opera is wel de eerste browser die op Windows draait en slaagt voor de test. Het is helaas nog niet bekend wanneer deze nieuwe versie uit komt. Opera 9 is zeker een goede browser voor de devs onder ons, maar daarnaast ook makkelijk voor de wat meer reguliere gebruiker.

Voor de mensen die Opera will proberen, alleen Opera 8.53 is nu nog normaal te downloaden. Voor de technology preview van v. 9 moet je effen via google zoeken.


Info pagina: Hier

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8019
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 14-03-06 19:07

Acid2 test is leuk en aardig, maar heel erg veel zeggen doet het niet. Zit vol met dingen die zelden of nooit gebruikt zullen worden. Sterker nog, de test zit zelfs vol met fouten. Bewuste fouten. En daar gaan de meeste browsers de mist mee in.

Maar toch, veel browsers doen hun best om er zo veel mogelijk aan te voldoen, aangezien het wel redelijk laat zien hoe de CSS2 ondersteuning is. De Mozilla Foundation heeft laten weten dat de Acid2 test op dit moment weinig proriteit heeft aangezien ze midden in een release cycle zitten. De release na de komende release zou eventueel wel aan de test kunnen voldoen.

Maar naast dat, ik vind Opera gewoon een hele vervelende browser om mee te werken. Dus ik blijf gewoon bij Firefox ;)

Psyed

Bericht door Psyed » 14-03-06 19:12

Daar heb je zeker gelijk in. Acid2 was in eerste instantie ook bedoelt om Microsoft uit te dagen een goed functionerende browser te maken die CSS2 goed zou ondersteunen. (Zou wel eens tijd worden!)

Maar verder; ieder zijn eigen browser keuze.
Gebruik zelf Opera al uhm... sinds versie 5, altijd heel tevreden er over geweest. Behalve de banners die ze er in hadden, maar die zijn gelukkig weg. ^^

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten