[Apache] Virtual Hosts toevoegen lukt niet meer!

Van computers tot stereotorens...
Webdesign & meer is hierheen verhuisd, dus ook alle internet zaken!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
No_Disc
Newbee!
Berichten: 33
Lid geworden op: 07-03-04 23:12

[Apache] Virtual Hosts toevoegen lukt niet meer!

Bericht door No_Disc » 20-10-05 23:11

Misschien is hier iemand die wat van Apache + VirtualHosts afweet??
Ik ben sinds 2 weken weer overgestapt op Linux (RedHat9.0) en draai hierop een server: Apache, MySQL, PHP etc etc.

Eerst gebruikte ik gewoon mijn IP-adres in httpd.conf en alles werkte gewoon goed.
Maar omdat ik van dat IP-adres afwil in de URL, heb ik bij DynDNS.com een redirect aangevraagd. Op die site zag ik ook dat ik in httpd.conf virtualhosts kon aanmaken en ipv www.site.com/sub ook sub.site.com kon maken.

Ik heb nu van alles en nog wat geprobeerd om dat in te stellen, en met alles wat ik probeer, kom ik weer terecht op mijn eigen pagina..


Code: Selecteer alles

NameVirtualHost *
<VirtualHost 62.131.55.1>
ServerName kevindraai.homeip.net
DocumentRoot "/usr/local/apache/htdocs"
...
</VirtualHost>
<VirtualHost 62.131.55.1>
DocumentRoot "/home/test/public_html"
ServerName test.kevindraai.homeip.net
...
</VirtualHost>
<VirtualHost 62.131.55.1>
DocumentRoot "/home/frank/public_html"
ServerName frank.kevindraai.homeip.net
...
</VirtualHost>


Bovenstaande code heb ik gekopieerd/aangepast vanaf de apache manual, maar alleen de laatste vHost (frank.kevindraai.homeip.net) werkt, test werkt helemaal niet: die redirect door naar mijn website..

Wie o wie kan mij helpen?
alvast bedankt

Gebruikersavatar
Diko
Tijd over?
Berichten: 576
Lid geworden op: 27-10-03 21:59

Bericht door Diko » 23-10-05 18:25

Ik zit met hetzelfde probleem.
Bij een vriend van me werkt het perfect (kabel) en bij mij werkt (ADSL) hetzelfde stukje config (wel namen enzo aanpassen) niet.

Zou het een beperking vanuit de modem of ISP kunnen zijn?

Gebruikersavatar
No_Disc
Newbee!
Berichten: 33
Lid geworden op: 07-03-04 23:12

Bericht door No_Disc » 24-10-05 17:42

Bij mij begint het nu te werken:

Code: Selecteer alles

NameVirtualHost *
<VirtualHost *>
ServerName kevindraai.homeip.net
DocumentRoot "/usr/local/apache/htdocs"
<Directory "/usr/local/apache/htdocs">
...
</Directory>
</VirtualHost>

<VirtualHost *>
DocumentRoot "/home/frank/public_html"
ServerName frank.kevindraai.homeip.net
<Directory "/home/frank/public_html">
...
</Directory>
</VirtualHost>


Het probleem lag dus aan de * bij VirtualHost.

Ik denk dat het bij jou niet een ISP/modem-related probleem is, misschien iets met DNS oid

Gebruikersavatar
zerokill
Gezocht: relatie!
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21-02-04 16:37
Locatie: Houten

Bericht door zerokill » 24-10-05 21:09

isp zal het zeer wss niet zijn tenzij je van hun geen webserver mag draaien ofzo

ik denk dat het iets met je dns server idd is dus check de instellingen bij je dns

Gebruikersavatar
djoey
Newbee!
Berichten: 102
Lid geworden op: 30-12-03 13:02
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Bericht door djoey » 16-12-05 12:07

Wat je ook kan doen is als test in je HOST file lokaal een entry maken naar je linux server in je interne netwerk:

De hostfile in windows (XP) kan je vinden in:

C:\Windows\system32\drivers\etc\

de file heet HOSTS (duh) deze openen in notepad.

In deze file zet je onder de regel:

Code: Selecteer alles

127.0.0.1       localhost


zet je:

Code: Selecteer alles

192.168.0.2        naamvan.virtualserver.ext


Uiteraard zet je het ip adres van je server ipv het hierboven vernoemde.
En de naam zoals je die in je virtual server configuratie hebt staan.

In linux kun je met bijvoorbeeld "vi" (notepad onder linux) de file /etc/hosts aanpassen.

En er is ook nog mogelijkheid om je eigen interne dns server te draaien :) maar dat duurt erg lang om uit te leggen.
Ja ik ben het

mokka

Bericht door mokka » 02-03-06 19:31

[qoute] NameVirtualHost * [/qoute]

Je moet hier als het goed is ook ff de goede naam zetten en ipadres:80,
dit werkt bij mij op stage locaal wel in iedergeval...

Branwen

Bericht door Branwen » 02-03-06 19:39

Wat moet dat nou met je programmeerwerk worden als je "QUOTE" niet eens goed kan spellen?

mokka

Bericht door mokka » 02-03-06 19:53

:) ik hou meer van qoute

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten