Posts rapporteren & taalgebruik

Mededelingen en vragen van en over That's-me.nl.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Posts rapporteren & taalgebruik

Bericht door Arjen » 06-04-06 00:18

Er is een nieuwe optie op het forum. Bij elke post had je normaal de Quote knop (en Wijzig knop als het jouw post is), daar staat nu een nieuwe knop:

Afbeelding

Met deze knop kan je een post melden bij de crew. Alle moderators op het forum kunnen dan zien dat die post gemeld is. Tevens kan je er een reden bij opgeven, doe dit ook aub, hoe duidelijk het ook mag zijn.

Het forum blijkt soms te groot om goed in de gaten te houden, dus daar willen we graag jullie hulp bij hebben.

Let op!
Als je een post meld, dan krijgt alleen de crew dit te zien! Niemand anders kan de rapporten lezen. Laat anderen je er vooral niet van weerhouden. Sterker nog, als jij gewoon rustig reageert op een volslagen onzinnig topic, zonder het topic te melden, kan je er op aangesproken worden!

Waarom dit? Waarom nu?
Zoals jullie weten zijn er een tijd geleden vrij harde maatregels aangekondigd bij grof taalgebruik. Het te pas en te onpas gebruik van woorden als "kanker" zou hard gestraft worden. Het is een tijdje beter gegaan, maar het gaat nu langzaam weer achteruit. Waar eerst TM erg was, begint het nu op het forum populair te worden. "Kanker" is een veelgebruikt bijvoegelijk naamwoord. Nu niet meer. Het kan weer op bans komen te staan. Als je geluk hebt krijg je eerst een waarschuwing, maar dit hoeft niet. Als je mazzel hebt mag je na een week weer terug, maar reken op een maand. Of langer.

Dus denk er aan. En sta er eens bij stil. Besef je wel wat je zegt?

Verwijderd

Bericht door Verwijderd » 06-04-06 10:14

Ik had er al op geklikt hahaha. :$ Hoor net dat ik de eerste stomme zwijn bent. Sorry! Nu weet ik waarvoor het bedoelt is.

Wel goed zo Arjen! Zo kunnen we allemaal iedereen in de gaten houden. Nou maar hopen dat er geen misbruik van word gemaakt, of zoals mij er voor niets op word gedrukt.

Gebruikersavatar
Diko
Tijd over?
Berichten: 576
Lid geworden op: 27-10-03 21:59

Bericht door Diko » 06-04-06 10:34

Weer een stap dichterbij perfectie :o)

Toch jammer dat dit soort maatregelen nodig zijn.
Aan de andere kant houden mensen zich misschien wat meer in :)

We worden er iig niet slechter van :)

Gebruikersavatar
LittleMissMe
Postmaniak
Berichten: 7051
Lid geworden op: 28-04-03 11:05

Bericht door LittleMissMe » 06-04-06 16:54

wordt het meteen gerapporteerd zodra je er op klikt? Of moet je eerst nog een extra bevestiging geven?

Ik met mijn spasme klikte er namelijk per ongeluk op toen ik op "wijzigen" wilde klikken ;)

Vind het wel een goede zaak! Idd jammer dat het nodig is, maar voor de sfeer op het forum zal het ten goede zijn denk ik!
- - Lift your skinny Fists like Antennas to Heaven - -

Gebruikersavatar
KMQueeNy
Moderator
Moderator
Berichten: 13372
Lid geworden op: 16-04-03 19:47
Locatie: Den Helder

Bericht door KMQueeNy » 06-04-06 17:19

Ik zal even quoten van DizzyWeb.

Als je een rapport maakt, krijg je een bevestiging, net als bij een gewone post. Zo'n scherm met "Klik hier om terug te gaan naar bladiebla".

Je krijgt deze melding:

Je rapport is gemeld bij de moderators van het forum!

Klik hier om terug te keren naar het onderwerp

Monster

Bericht door Monster » 06-04-06 17:40

(Y)

Gebruikersavatar
pingey
Postmaniak
Berichten: 4661
Lid geworden op: 16-04-03 20:37
Locatie: Purmerend

Bericht door pingey » 06-04-06 21:30

Ik vind hem echt vervelend, ik druk steeds bijna op die knop ipv de quote knop. Kan hij niet aan de andere kant?

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 06-04-06 21:35

Links van de Quote knop? Lijkt me nog veel onhandiger.

pink-lemonade

Bericht door pink-lemonade » 06-04-06 21:44

Mij niet eigenlijk, en anders achter je persoonlijke info, of rechtsbovenaan ofzo..?
Want anders krijg je de hele tijd loze meldingen binnen :p.

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 06-04-06 22:47

Waarom loze meldingen? Je moet eerst nog een reden invullen en op een knop drukken. Als we door dat kleine lullige knopje loze meldingen gaan krijgen, gaan er mensen gebanned worden.

Verwijderd

Bericht door Verwijderd » 07-04-06 08:05

Arjen ken je dan niet instellen dát je een reden moet invullen. Anders word het niet verstuurd.
1. Je heb geen last van 'ho verkeerd knopje'.
2. Je weet direct wat er gaande is.

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 07-04-06 12:01

:?

Klik voor de grap eens op de knop en kijk wat er dan gebeurt.

Dan kom je bij zoiets:

Afbeelding

Sorry, maar hoe onduidelijk kan dat zijn?

Anyway, er hangt nu een javascriptje achter. Als je bij het rapporteren van een post geen commentaar invult, krijg je een waarschuwing dat je dat wel moet doen.

Gebruikersavatar
KMQueeNy
Moderator
Moderator
Berichten: 13372
Lid geworden op: 16-04-03 19:47
Locatie: Den Helder

Bericht door KMQueeNy » 07-04-06 12:29

NoX bedoelt ook (denk ik). dat je JUIST iets moet invullen, anders wordt het niet verstuurd. Althans, zo begrijpt ik het :)

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 07-04-06 13:57

Dat is toch ook zo?

Gebruikersavatar
chemietje
Best kansloos...
Berichten: 1500
Lid geworden op: 29-03-06 19:37
Locatie: Bussum

Bericht door chemietje » 07-04-06 14:14

Mag je het ook melden als iemand meer dan 5 keer offtopic gaat in subfora als SSS?
Het is namelijk echt vervelend dat het aankaarten van een serieuze discussie keer op keer fout gaat door offtopic geblaat.
Dat mensen de regels even lezen ofzo.

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 07-04-06 14:15

Ja hoor, daar is het absoluut voor bedoeld.

Posts die op de een of andere manier fout zijn. Grof, offtopic, enz.

Gebruikersavatar
KMQueeNy
Moderator
Moderator
Berichten: 13372
Lid geworden op: 16-04-03 19:47
Locatie: Den Helder

Bericht door KMQueeNy » 07-04-06 14:53

DizzyWeb schreef:Dat is toch ook zo?


dat is inderdaad zo ja :)
misschien dat ze dacht, dat dat er juist nog niet was ofzo.
Geen idee meer, het wordt nu te ingewikkeld :p

Gebruikersavatar
Arjen
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8015
Lid geworden op: 10-10-02 16:28
Locatie: Almere
Geslacht:
Contacteer:

Bericht door Arjen » 07-04-06 15:00

Kortom: zie je iets dat niet in de haak is, meld het!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast